dimecres, 2 d’abril del 2008

Culpables o innocents



Un escenari petit amb un cotxe negre i unes bosses negres que emulen cadàvers. Aquest és tot el decorat de la obra 'En cualquier otra parte', del jove director novell Álex Máñas. Un reflexió sobre l'èsser humà i les seves passions més baixes així com una denuncia de la situació i el tracte que reben els inmigrants detinguts a algunes dependències policials de Catalunya. La decadència d'una societat corrupte i que contracta justiciers privats, al marge de la llei, és el motiu que ha aconseguit reunir dos actors de renom com són David Selvas i Roger Coma, que representen el poli dolent i el bo, respectivament. La força de les seves interpretacions cautiva el públic de principi a final.
El més interessant dels personatges, tan prototípics com aconseguits, són les contínues contradiccions que pateixen. Així, malgrat ser una mena de sicaris de les capes poderoses, els personatges s'encongeixen, pateixen i s'angoixen, mentre esperen unes trucades amb noves ordres que els converteixin novament en assassins. L'autor aconseguiex que l'espectador experimenti sentiments enfrontats envers els protagonistes d'aquesta història carregada de patetisme i ternura, i tot i veure del que viuen, els acaba considerant tant culpables dels seus actes com víctimes d'un sistema que ells no han creat, i del que es limiten a complir unes ordres que els torturen la consciència.

2 comentaris:

Rubén Garcia ha dit...

La veritat és que el Selvas és un actoras... vaig descobrir la seva faceta teatral a l'obra "La nit just abans dels boscos" (al LLiure) i hem va soprendre.... on es pot veure aquest obra?

Alexandra Rubio ha dit...

Sols un director i guionista com Alex Mañas és capaç de mostrar continues contradiccions internes d'uns personatges propis del teatre de l'absurd. Un altre món, fugint del monopoli de la monotonia.

Un petó